Begreber

Afskrækkelse

Afskrækkelse er en militær strategi, hvor man forsøger at undgå, at modparten angriber ved at gøre konsekvenserne ved et angreb store. Det er især atomstater, der benytter denne strategi. Et angreb på en atomstat kan medføre, at atomstaten vælger at bruge atomvåben til at udslette den angribende stat. Konsekvensen ved at angribe afskrækker dermed et angreb.

Kaldes også gensidig afskrækkelse.

Aktiv internationalisme 

Aktiv internationalisme er en form for aktivistisk udenrigspolitik, hvor man forsøger at nå sine udenrigspolitiske mål via internationale organisationer og hvor man arbejder for at styrke det internationale samarbejde. 

Aktivistisk udenrigspolitik

En stats udenrigspolitik kan karakteriseres som aktivistisk, hvis staten aktivt forsøger at fremme sine mål ved at føre selvstændig udenrigspolitik eller ved at deltage aktivt i internationale alliancer.

Alliancepolitik

Alliancepolitik er den politik en stat fører i forhold til internationale alliancer.

Balancering

Balancering foregår, når supermagter afbalancerer hinandens magt eller når andre stater danner en alliance, der kan fungere som modpol til supermagten. Det kan staterne gøre ved at danne alliancer med andre stater samt ved at opruste eget militær. På den måde ops...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind