Afsender

Sara Omar som afsender

Afsenderen bag Sara Omars nytårstale fra 1. januar 2018 er selvsagt Omar. På tidspunktet for talen var hun for alvor ved at blive et kendt ansigt i den brede danske befolkning, fordi hun en måneds tid før udgav den delvist selvbiografiske roman Dødevaskeren, som vakte stor debat og blev en bestseller.

Sara Omar er født i Kurdistan i det nordlige Irak i 1986 og kom til Danmark med sin familie som 15-årig efter at have oplevet både krig og kvindeundertrykkelse. Hun studerer i dag statskundskab og er bestyrelsesmedlem i flere danske og udenlandske kvindeorganisationer. Allerede længe før sin romandebut begyndte hun at skrive kritiske debatindlæg og digte i diverse tidsskrifter og medier inden for emner som social kontrol, undertrykkelse, omskæring og kvinders og homoseksuelles rettigheder. Vi har derfor med en afsender at gøre, som er meget engageret i samfundet og især i at kæmpe for det, som man kunne kalde de svages rettigheder.

Vi mærker dette engagement hele vejen igennem talen - både i Omars fremførelse af talen, der domineres af vedholdende øjenkontakt med kameraet, og i hendes budskab om behovet for forandring. Hendes engagement - og troværdighed - bliver endnu større af, at talens indhold kommer tæt på Omars eget liv; hun har selv mærket den undertrykkelse, hun taler om, på e...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind