Samfundsfaglig metode

Her får du hjælp til den samfundsfaglige metode. 

Denne vejledning giver dig et klart og grundigt overblik over tre af de metoder, som man bruger i samfundsfag: kvantitativ metode, kvalitativ metode og komparativ metode.

Vejledningen har til formål at hjælpe dig med at beskrive metoden i dine opgavers metodeafsnit, og at hjælpe dig med at bruge metoderne i samfundsfag eller store opgaver.

Guiden her kan hjælpe dig til at identificere, hvilken metode der er brugt i en tekst, og den kan hjælpe dig til at finde ud af, hvilken metode der er smartest at bruge for at besvare et bestemt spørgsmål. Guiden vil også give uddybende forklaringer på, hvordan du selv kan bruge metoderne. Eksempelvis vil lineær regression og chi-i-anden-test blive gennemgået.

Få hjælp til samfundsfaglig metode nu - læs vores vejledning herunder. 

Uddrag fra webbogen "samfundsfaglig metode":

Ofte bliver man i samfundsfagsopgaver bedt om at fortælle, hvilken metode man har brugt. For eksempel skal du altid lave et metodeafsnittet i eksamenssynopserne. Guiden her kan hjælpe dig til at identificere, hvilken samfundsfaglig metode der er brugt i en tekst, og den kan hjælpe dig til at finde ud af, hvilken metode der er smartest at bruge for at besvare et bestemt spørgsmål. Guiden vil også give uddybende forklaringer på, hvordan du selv kan bruge de samfundsfaglige metoder. Blandt andet vil både lineær regression og chi-i-anden-test blive gennemgået.

Før du kan gå i gang med at bruge din metode, må du selvfølgelig have et spørgsmål, du skal undersøge. Derfor starter guiden her med at fortælle lidt om, hvad det betyder.

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Samfundsfaglig metode

[11]
Bedømmelser
 • 07-04-2014
  Givet af 3.g'er på STX
  Fantastisk
 • 11-02-2015
  Givet af 1.g'er på STX
  Har lige haft AT forløb i samfundsfag og dansk, og fandt denne webbog meget nyttig dertil :)
 • 19-10-2017
  Givet af HFe-elev på 2. år
  Rigtig god
 • 08-01-2017
  Givet af HFe-elev på 1. år