Opgavehjælp til Samfundsfag
Målet med vores opgavehjælp er at hjælpe dig med at blive bedre til at skrive opgaver i Samfundsfag, så du er klædt godt på til den skriftlige eksamen. Her forklarer vi, hvordan du får mest ud af vores opgavehjælp.
OBS: Vi anbefaler, at du op mod eksamen prøver at skrive nogle opgaver, inden du læser vores opgavehjælp. I stedet kan du bruge vores vejledninger til de forskellige opgavetyper i vores guide til skriftlig eksamen. På den måde bliver du bedre til at bruge det, du har lært fra vores opgavehjælp, i en eksamenslignende situation. Efter du har skrevet din opgave, kan du sammenligne din forståelse af opgaven og bilagene med vores ved at læse opgavehjælpen.
Læs hjælpen til at forstå opgaveformuleringen
Vi anbefaler, at du starter med at læse vores hjælp til at forstå opgaveformuleringen. Det er meget vigtigt, at din opgave lever op til alle kravene i opgaveformuleringen, så det er godt givet ud at bruge lidt tid på at være helt sikker på, at du har forstået dem.
Arbejd med bilagene
Vi anbefaler, at du først selv prøver at nå frem til en forståelse af bilagene. Det er vigtigt, at du selv arbejder med bilagene, inden du læser eller hører vores hjælp til at forstå dem. På den måde træner du evnen til selv at nå frem til en forståelse af de forskellige typer bilag, så du bliver klar til eksamen. Til skriftlig eksamen har du nemlig ikke mulighed for at finde hjælp til bilagene på nettet.
Lav et udkast til strukturen
Når du har styr på bilagene, er det tid til at få styr på strukturen i din besvarelse. Det er en god idé, at du selv laver et udkast til strukturen, inden du læser vores bud. Sammenlign så dit udkast med vores bud. Måske er vores struktur anderledes end den, du selv er nået frem til. Overvej i så fald hvorfor vores bud på strukturen er anderledes. Måske kan det give dig idéer til din egen struktur. Husk dog at der ofte er flere gode måder at strukture en opgave. Dit udkast kan derfor fungere godt, selvom det ikke matcher vores.
Læs vores hjælp til at skrive besvarelsen
Her giver vi dig idéer til, hvad du kan komme ind på i din besvarelse. Vores hjælp er skrevet, så den matcher vores udkast til en struktur. Du kan dog sandsynligvis finde gode idéer til din besvarelse, selvom din struktur er anderledes end vores.
Skriv din opgave
Vi anbefaler, at du lukker vores opgavehjælp, imens du skriver din besvarelse. Det gør det lettere at formulere dine pointer i dit eget sprog og øger din læring, fordi du bliver nødt til at tænke pointerne igennem, mens du skriver.
Hvis du citerer eller omskriver vores pointer i din opgave, skal du huske at lave kildehenvisninger. Du kan læse mere, om hvordan du undgår plagiat, i vores Guide til gymnasiet.
-
Delopgave C: Rusland Samfundsfag A
Her finder du vores opgavehjælp til Delopgave C: Rusland i eksamenssættet “Konfliktmønstre”, der blev brugt til eksamen i Samfundsfag A på STX d. 25. maj 2022. Opgaveformuleringen lyder: Spørgsmål 2. (…)
-
Ukraine | Fællesdel Samfundsfag A
Her finder du vores opgavehjælp til fællesdelen i eksamenssættet “Ukraine”, der blev brugt til eksamen i Samfundsfag A på STX 23. maj 2023. Opgaveformuleringen lyder: Opgave 1a. Opstil tre hypoteser, (…)
-
Delopgave A: Kina i verden Samfundsfag A
Her finder du vores eksempelbesvarelse af delopgave A: "Kina i verden", der er en del af eksamenssættet "Magtens placering?" fra 29. maj 2018. Du kan bruge eksempelbesvarelsen til at få idéer til din (…)
-
Delopgave B: Velfærdsstatens udfordringer Samfundsfag A
Her finder du vores eksempelbesvarelse af delopgave B: Velfærdsstatens udfordringer, der blev stillet i eksamenssættet "Nye tider" d. 31. maj 2018. Du kan bruge besvarelsen som inspiration til din ege (…)
-
Delopgave A: Internationalt samarbejde Samfundsfag A
Her finder du vores opgavehjælp til Delopgave A: Internationalt samarbejde fra eksamensættet “En anden verden?”, der blev brugt som eksamen i Samfundsfag A på STX d. 23. maj 2019. Opgaveformuleringen (…)
-
Splittelse | Fællesdel Samfundsfag A
Her finder du hjælp til fællesdelen i eksamenssættet “Splittelse”, der blev brugt til eksamen i Samfundsfag A på STX d. 31 maj 2021 Opgave 1a. Hvad kan der af tabel 1 udledes om sammenhængen mellem BN (…)
-
Delopgave B: Konkurrence og arbejde | Samf A Samfundsfag A
Velkommen! Du har klikket ind på vores opgavehjælp til delopgave B: Konkurrence og arbejde fra eksamenssættet ”Konkurrence”, som blev brugt til skriftlig eksamen i samfundsfag A på STX d. 30. august 2 (…)
-
Delopgave A: Regeringsmagten | Samf A Samfundsfag A
Velkommen! Du har nu klikket ind på vores opgavehjælp til delopgave A: Regeringsmagten fra eksamenssættet ”Regeringsmagten”, som blev brugt til skriftlig eksamen i samfundsfag A på STX d. 27 maj 2015. (…)
-
Delopgave A: Dansk økonomi | 2023 Samfundsfag A
Her finder du vores opgavehjælp til Delopgave A: Dansk økonomi i eksamenssættet “Ukraine”, der blev brugt til eksamen i Samfundsfag A på STX d. 23. maj 2023. Opgaveformuleringen lyder: Spørgsmål 2. Un (…)
-
Delopgave A: Dansk økonomi Samfundsfag A
Her finder du vores opgavehjælp til Delopgave A: Dansk økonomi fra eksamenssættet “Corona”, der blev brugt til eksamen i Samfundsfag A på STX d. 27. maj 2021. Opgaveformuleringen lyder: Spørgsmål 2. U (…)