Den første time: Gruppeforberedelse

Til skriftlig eksamen i samfundsfag starter du med at have en times forberedelse. Den foregår ofte i grupper, hvor I kan diskutere spørgsmålsformuleringerne. Du og din gruppe får i denne første time udleveret opgaveformuleringerne men ikke bilagsmaterialet.

Gruppeforberedelsen er rigtig god til at sikre ekstra selvtillid, når du selv skal skrive din besvarelse. Den er også med til at gøre din besvarelse bedre, fordi du får andres input.

Det er en god idé at vælge en gruppe, du har arbejdet sammen med før. Det er en fordel, at I kender hinanden, og ved hvad I hver især har at byde ind med. Når I ved, hvordan I hver især arbejder og tænker, giver det en mere flydende proces og sikrer, at I ikke får så meget spildtid.

Hvad skal I bruge tiden på?

Det er vigtigt at I bruger tiden effektivt, for I har kun én time til forberedelsen. Studienet anbefaler at I bruger et kvarter på fællesdelen og et kvarter på hver af de tre delopgaver.

Det er vigtigt, at I læser spørgsmålet grundigt, inden I går i gang med at snakke om det. Det er en simpel pointe, men den er enormt vigtig. Når I har læst spørgsmålet grundigt,...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind