Opgave 1a

Argumentér ud fra liberalistisk ideologi imod Pelle Dragsteds synspunkter vedrørende kapitalismen, som de kommer til udtryk i citatet nedenfor.

Vi ved fra opgaveformuleringen, at vi skal argumentere imod Pelle Dragsteds synspunkter om kapitalisme. Vi er derfor først nødt til at forstå, hvad Dragsteds synspunkter er før vi kan argumentere imod dem. Vi ved også, at vi skal argumentere ud fra liberalistisk ideologi. Når vi kommer med vores modargumenter, så skal de altså bygge på liberalisme. I vores kompendium om ideologier kan du læse mere om liberalisme.

I det følgende kan du læse, hvordan vi forstår Dragsteds synspunkter og hvilke liberalistiske modargumenter man kan bruge til at argumentere imod Dragsted.

Hvad er Pelle Dragsteds synspunkter om kapitalismen?

Det fremgår tydeligt, at Pelle Dragsted har et negativt syn på kapitalisme. Det ser vi i hans kritik af, at den danske venstrefløj “sjældent svinger sig op til mere end at regulere kapitalismens værste skyggesider”. Vi tolker det som, at Dragsted mener, at venstrefløjen i Danmark ikke gør nok for at regulere kapitalismen. Eftersom han mener, at kapitalismen skal reguleres mere, så mener vi, at hans syn på kapitalisme er negativt.

Vi ser følgende negative synspunkter i bilaget:

Dragsted ønsker at udfordre kapitalismens grundlag: elitens ejerskab over virksomhederne. Det er et klassisk socialistisk argument, at arbejderne bliver udnyttet af arbejdsgiveren, der ejer produktionsmidlerne. Ifølge Dragsted er det udemokratisk, at arbejderne ikke har medindflydelse på virksomhe...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind