Resultater og efterbehandling

Et lille afsnit med forsøgets resultater (også kaldet data) er en nødvendig del af en rapport:

Resultater

Del 1: Inddampning

Masse af tom petriskålMasse af petriskål med 5,0 mL havvandMasse af petriskål og tørstof efter opvarmning3,507 g8,507 g 3,617 g 

 

Del 2: Titrering

 Titrering 1Titrering 2V(AgNO3)7,3 mL7,2 mL

Resultaterne fra forsøget bearbejdes i efterbehandlingen (også kaldet databehandling):

Efterbehandling

Del 1: Inddampning

  • Bestemmelse af densiteten for havvand

Massen af de 5,0 mL havvand kan bestemmes ud fra massen af petriskålen med 5,0 mL havvand og massen af den tomme petriskål: 

  m(havvandspr\o ve)=8,507\ \mathrm{g}-8,507\ \mathrm{g}=5,000\ \mathrm{g}

Massen af de 5,0 mL havvand blev altså fundet til 5,000 g.

Vi bestemmer nu densiteten af havvand ved hjælp af denne formel:

   \rho =\frac{m}{V}

Vi indsætter tallene:

  \rho =\frac{5,000\ \mathrm{g}}{5,0\ \mathrm{mL}}=1,0\ \mathrm{\frac{g}{mL}}

Densiteten af havvand blev altså fundet til 1,0 g/mL.

  • Bestemmelse af indholdet af alle ionforbindelser i havvand

Massen af alle ionforbindelser/tørstof i havvandsprøven kan findes ud fra massen af petriskål og tørstof efter opvarmning og massen af den tomme petriskål:

  m(t\o rstof)=3,617\ \mathrm{g}-3,507\ \mathrm{g}=0,110\ \mathrm{g}

Massen af alle ionforbindelser/tørstof i havvandsprøven blev altså fundet til 0,110 g. Da massen af havvandsprøven blev fundet til 5,000 g, kan vi nu beregne indholdet (masseprocenten) af alle ionforbindelser/tørstof i havvandsprøven ved hjælp af denne formel

   c_{masse\%}=\frac{m_{(t\o rstof)}}{m_{(havvandspr\o ve)}}\cdot 100\%

Vi indsætter tallene:

  c_{masse\%}=\frac{0,110\ \mathrm{g}}{5,000\ \mathrm{g}}\cdot 100\%=2,2\%

Indholdet af alle ionforbindelser/tørstof i havvand blev altså fundet til 2,2%.

 

Del 2: Titrering

Beregninger til titrering 1:

Ved titrering 1 indtraf ækvivalenspunktet ved tilsætning af 7,3 mL 0,0500 M AgNO3.

  • Beregning af n
...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind