Rosalía, la joven cantaora catalana que ha revolucionado el flamenco

Dette er vores opgavehjælp til den digitale eksamen i Spansk A på HHX fra 21. august 2018. Sættet handler om en catalansk flamenco-sangerinde og har titlen ”Rosalía, la joven cantaora catalana que ha revolucionado el flamenco”.

I opgavehjælpen får du både de rigtige svar til delprøve 1 med forklaringer og til delprøve 2 giver vi dig eksempelbesvarelser til både opgave 1 og opgave 2. Endvidere hjælper vi dig med at læse og forstå sættets fire tekster.

Læs også vores vejledning til den skriftlige eksamen i Spansk A på HHX.

Uddrag

Her får du en smagsprøve på vores opgavehjælp fra opgave 7 i delprøve 1:

- catalán/catalana/catalanas: Her skal du vælge bøjningen “catalana” af adjektivet, da det lægger sig til substantivet “cantaora”, der er singularis og femininum. 
- estás/estoy/está: Her skal du vælge bøjningen “está” af verbet “estar”, da det lægger sig til subjektet “Rosalía”, der er 3. person singularis.
- cantar/cantas/canta: Her skal du vælge bøjningen “canta” af verbet, da subjektet i sætningen er Rosalía, der er 3. person singularis.
- usar/usas/usan: Her skal du vælge infinitiven “usar” af verbet, da der allerede er et bøjet verbum i sætningen.
- su/sus/vuestro: Her skal du vælge det possessive pronomen “sus”, da det lægger sig til substantivet “canciones”, der er pluralis.
- el/la/los: Her skal du vælge den bestemte artikel “la”, da det lægger sig til ordet “muerte”, der er singularis og femininum. 
- quieren/quieres/quiere: Her skal du vælge bøjningen “quieren”, da subjektet i sætningen er “Rosalía y Raül”, der er 3. person pluralis.
- mucho/muchos/mucha: Her skal du vælge formen “mucho” af adjektivet, da det lægger sig til substantivet “éxito”, der er singularis og maskulinum.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Rosalía, la joven cantaora catalana que ha revolucionado el flamenco

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.