Forfattere

På de næste sider finder du hjælp til vigtigste forfattere i romantikken. Vi beskriver deres rolle i romantikken, udpeger de vigtigste værker eller faser i deres forfatterskab og giver en kort gennemgang af deres liv. 

Vi har hjælp til følgende forfattere:

 

Uddrag

Herunder finder du et uddrag af vores hjælp til Adam Oehlenschläger:

Oehlenschläger udgiver de vigtigste værker i ungdomsårene

Oehlenschläger debuterer i 1799 og skriver frem til sin død i 1850. Harmoni, skønhed og sammenhæng er nøgleord for forfatterskabet, selvom der også findes mørkere temaer som erotik og vold i nogle af hans tekster.

Oehlenschläger udgiver sine vigtigste værker i sine ungdomsår. Vi læser derfor typisk tekster fra Digte 1803 (1802) og Poetiske Skrifter (1805) i gymnasiet samt et par enkelte senere tekster, bl.a. “Fædrelands-Sang” fra 1819.

Digte 1803

Digte 1803 er et gennembrudsværk for den romantiske litteratur. Digtene i samlingen handler om natur, kærlighed, kunst, fantasi og harmoni og inddrager træk fra folkelige genrer på en nyskabende måde. Værket er tredelt.

Første del indeholder en række romancer. Digtet “Guldhornene” er fra denne første del af samlingen. Det samme er “Harpespilleren ved Posthuset”, “Harald i Offerlunden”, og “Valravnen”. 

Anden del i Digte 1803 er kaldt “Blandinger”. Denne del indeholder mere lyriske digte, bl.a. “Den frembrydende Vaar”, “Den Forladte” og “Oldingen ved Werthers Grav”. 

Tredje og sidste del er dramaet “Sanct Hansaften-Spil”. Handlingen foregår i Dyrehaven, hvor to unge...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind