Roligt ungt par

Her får du hjælp til at analysere og fortolke novellen ”Roligt ungt par”. Novellen er skrevet af Helle Helle og udgivet i novellesamlingen Rester i 1996.

Vi giver dig et resumé af teksten og gennemgår de centrale elementer i analysen. Derudover får du også hjælp til at fortolke teksten. Hvis du har brug for et hurtigt overblik, kan du læse vores noter til teksten.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra vores analysehjælp:

Fortælleren bruger make-up til at opretholde facaden

Fortælleren i Helle Helles novelle "Roligt ungt par" gør generelt, hvad hun kan, for at opretholde en facade. Det bliver særligt tydeligt, da hun renser sit ansigt og lægger ny make-up efter Jens’ afvisning af hendes ønske om at få børn med ham:

”Jeg løfter mit hår væk fra ansigtet og samler det med en elastik. Jeg renser min make-up af med creme og servietter og begynder at lægge en ny. Så vasker jeg mine fødder og lakerer mine tånegle.”

Fortælleren har sandsynligvis grædt over Jens’ afvisning, hvilket har ødelagt hendes make-up så meget, at hun må tage den af. Men i stedet for at vise sin sårbarhed til Jens og ejerparret, sletter hun ethvert spor af sine følelser. Hun vasker både ansigtet og fødderne, så hun fremstår ren og pæn igen. Hun vasker også gulvet efter at have smadret glasflasken med lakfjerner.

Udadtil er hendes facade således uforandret. Hendes ansigt er lige så sminket, da hun kommer tilbage til selskabet, som det var, da hun tog derfra, og badeværelset ser fint og rent ud. Alt virker derfor til at være i den fineste orden, selvom der er kaos indeni fortælleren.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Roligt ungt par

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.