[11]

Retorik i klima­debatten

I denne opgavehjælp kan du få hjælp til at skrive en analyserende artikel om retorik i klimadebatten. Opgaven stammer fra eksamenssættet den 11. august 2020 i Dansk A på STX. 

Den analyserende artikel går ud på at lave analyse, fortolkning, sammenligning og vurdering af brevet "Jeg ser dit bitre ansigt forbinde mig, fordi I fik nye elbiler, men mistede laksen" af Caspar Eric og debatindlægget "Vores børn fortjener grønne ambitioner" af Jens Joel, Søren Egge Rasmussen, Christian Poll, Ida Auken og Pia Olsen Dyhr. Dit tekstarbejde skal have særligt fokus teksternes brug af virkemidler. 

Ud over en detaljeret gennemgang af de to kildetekster, giver vi dig også gode råd til at forstå opgaveformuleringens krav.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra vores opgavehjælp:

Caspar Eric lægger vægt på billedsprog og appel til følelser

Retorikken i Caspar Erics tekst har mange litterære elementer, hvilket både hænger sammen med hans usædvanlige valg af genre og hans forfatterbaggrund. 

Det kommer særligt til udtryk i Erics brug af billedsprog, hvor han fx inddrager metaforer og symbolik for at give et mere stærkt billede af de udfordringer, som Danmark (og resten af verden) står over for lige nu. 

Vi ser også det litterære præg i den meget voldsomme appel til følelserne, som ligger igennem hele brevet. Her taler Eric både til medfølelse, frygt og vrede, mens han giver sin stærke kritik af de negative udviklinger i dagens samfund - ikke kun på klimaområdet, men også i forhold til andre problematiske samfundstilstande. Det giver en retorik, som er meget gearet til at påvirke følelserne, hvilket kan være en effektiv strategi, når modtagerne skal motiveres til en form for handling. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Retorik i klimadebatten

[11]
Bedømmelser
 • 28-02-2023
  Givet af 3.g'er på STX
 • 19-01-2023
  Givet af 3.g'er på STX
 • 31-10-2022
  Givet af 3.g'er på STX
 • 23-04-2022
  Givet af 3.g'er på STX