Retninger

På verdensplan er der utallige retninger inden for kristendommen. Nogle tæller kun en enkelt menighed, mens andre retninger består af tusindvis af menigheder. Alle disse udspringer af den første kirke, som opstod kort efter Jesus’ død og opstandelse, men allerede meget tidligt opstod der uenigheder i kirken, som førte til opdeling i mange kirkeretninger. 

På de følgende sider giver vi dig et overblik over de tre hovedretninger: den katolske, den ortodokse og den protestantiske kristendom. Vi ser også på de historiske baggrunde for kristendommens to store splittelser, hvor de tre hovedretninger blev til.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra afsnittet om katolicismen:

Læren bygger på Bibelen og på traditionerne

For katolikker er kirkens traditioner lige så vigtigt et grundlag for kirkens troslære som Bibelen. Kirkens traditioner går nemlig helt tilbage til Jesus selv, som gav sine disciple til opgave at forkynde det kristne budskab og etablere kirken. Nogle af traditionerne er kun videregivet mundtligt, og derfor er videregivelsen af viden og autoritet fra én pave til den næste meget vigtig.

Kirkens traditioner nødvendige for at fortolke Bibelen rigtigt. Traditionerne er fx kirkens ritualer, udtalelser fra den lange række af paver kirkens embederkatekismus og så videre. Traditionerne og Bibelen supplerer  hinanden i udformningen af den katolske kirkes troslære.

I den katolske kirke er der syv særligt vigtige ritualer, de syv sakramenter: Dåb, firmelse, nadver, skriftemålpræsteordination, bryllup og sygesalving. Det er vigtigt for katolikker at deltage i disse ritualer, da de dermed aktivt medvirker til at opnå frelse. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind