Koranen

Ligesom kristendommen og jødedommen, så har islam også et helligskrift. Den hedder Koranen, og vi giver her et overblik over Koranen.

Guds eget ord

Guds ord tager i islam form af en bog, Koranen, hvori Guds ord til Muhammed opbevares. I kristendommen tager guds ord form som et menneske, nemlig Jesus. Der er altså stor forskel mellem Koranens status i islam og Bibelens status i kristendommen. 

...

Koranen nedskrives

Mens Muhammed levede, var det ikke muligt at nedskrive hele Koranen, så mange af åbenbaringerne levede kun i mundtlig overlevering. Han levede i en kultur med tradition for mundtlig overlevering og stor tiltro til den menneskelige hukommelse – derfor var dette ikke et problem.

Koranens opbygning og stil

Teksten i Koranen er meget vanskelig at gå til. Den er formuleret i meget højtidelig stil og fyldt med gådefulde ord og hentydninger. For muslimen er det dog det helligste af alt helligt. Koranen er i den arabiske verden det uopnåelige forbillede for al poesi. 

...

Hadith og sunna

Haditherne er en række skrifter, der fortæller om Muhammeds sunna, dvs. hans sædvane og levevis. Haditherne er de næstvigtigste skrifter i islam, og de udgør sammen med Koranen grundlaget for den muslimske teologi og retspraksis, herunder sharia-loven.

...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind