[3]

Religion B eksamen

Her finder du hjælp til den mundtlige eksamen i Religion B på HF og STX. Vi giver dig gode råd om, hvordan du bedst kan læse op til eksamen, bruge din forberedelsestid optimalt og levere en god præstation ved eksamensbordet

I eksamensvejledninger finder du både hjælp til selve det mundtlige eksamensforløb og til projektopgaven.

Sådan foregår eksamen

Den mundtlige eksamen i Religion B varer 30 minutter med 60 minutters forberedelsestid. Det er en todelt eksamen: Først skal fremlægge din projektopgave. Din lærer giver dig 1-3 spørgsmål til opgaven, som du skal inddrage i præsentationen. Dernæst skal du besvare et eksamensspørgsmål ud fra ukendt tekst svarende til to normalsider. 

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra eksamensvejledningen:

Få styr på materialet: Noter, opgaver, tekster

Inden du går i gang med at læse er det en god idé, at du får styr på de noter, som du har udarbejdet i årets løb. Organiser dem efter de emner, der er opgivet i undervisningsbeskrivelsen. På den måde opdager du, hvis der er emner eller tekster, du mangler noter til. En anden fordel ved at have ordentligt styr på dine noter er, at du hurtigt kan finde det relevante materiale frem, når du sidder i forberedelseslokalet.

Det er også en god idé at kigge tilbage på de skriftlige opgaver og øvelser, som du har arbejdet med i forløbet. Du kan bruge spørgsmål, som din lærer eller en lærebog har stillet til en tekst, som eksempler på, hvad der er vigtigt i en tekst. Det er en god idé at besvare spørgsmålene igen, så du på den måde får træning i at formulere dig med religionsfaglige begreber. Du kan sammenligne med dine tidligere besvarelser og din lærers kommentarer for at få en idé om, hvad der er vigtigt.

Du skal også sørge for, at du får læst alle tekster op til eksamen. Vær særlig opmærksom på, at tekster ikke kun er skrevne ord. Podcast, YouTube, billeder og lignende, som er angivet i undervisningsbeskrivelsen, er også tekster, som din lærer forventer, du har læst og kan perspektivere til. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Religion B eksamen

[3]
Bedømmelser
  • 29-11-2023
  • 06-06-2023
    Givet af 3.g'er på STX
  • 11-05-2023
    Givet af HF-elev på 2. år