Opgave 1a

Hvad kan der på baggrund af tabel 1 udledes om udviklingen i dansk økonomi i perioden 2007-2017? Du skal anvende viden om økonomiske sammenhænge.

Det kigger vi efter

Når vi skal finde ud af, hvad der kan udledes om udviklingen i dansk økonomi fra 2007-2017 ud fra tabel 1, så starter vi med at kigge på, hvad det er tabellen viser.

I kolonnerne har vi en række årstal fra 2007 til 2017, mens vi i rækkerne har forskellige økonomiske nøgletal. Vi ved, at det er udviklingen vi skal sige noget om, så når vi kigger på tabellen så ser vi efter, hvordan de forskellige nøgletal udvikler sig over tid. I første omgang kigger vi på de forskellige nøgletal hver for sig, f.eks. offentlig gæld i procent af BNP.

Vi ved desuden, at Danmark blev ramt af en finanskrise i 2008. Vi er derfor særligt opmærksomme på, hvad der sker med de økonomiske nøgletal fra 2007 til 2009.

Vi ved, at vi skal anvende viden om økonomiske sammenhænge. Derfor vælger vi at kigge efter om der er nogle af udviklingerne i nøgletallene, der hænger sammen og om de kan forklare hinanden, efter vi har kigget på nøgletallene enkel...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind