Trin 4: Skriv indledning og afslutning

Nå…

...

Skriv hoveddelen først

Vi anbefaler, at du skriver indledning og afslutning som det sidste i d…

...

Indledningen skal fange din læser

Indledningen er vigtig, for her skal du præsentere emnet og fange læserens interesse. Hvis du ikke i dit forarbejde har fået en god idé til indledningen, kan det være smart at læse din opgave igennem og hæfte dig ved vigtige pointer, interessante spørgsmål eller gode eksempler. Det kan give din indledning et godt fundament.

Din indledning skal præsentere emnet og din vinkel på en spændende måde…

...

Sproget i din indledning skal gøre den interessant

Hvis indledningen skal fange læserens interesse og give lyst til at læse videre, så er det vigtigt, at du bruger noget tid på sproget i den.

Din indledning må gerne være personlig, sådan at læseren allerede her kan fornemme din stemme i teksten. Det kan fx være en god idé at tage udgangspunkt i personlige overvejelser eller oplevelser, som er relevante for din artikel. Du må naturligvis gerne skrive ‘jeg’.  

D…

...

Din afslutning skal afrunde og åbne din artikel

En reflekterende artikel skal ikke have en konklusion. Derfor skal afslutningen gøre to ting, som måske kan virke modsigende.

  1. Den skal afrunde artiklen ved at opsummere de vigtigste pointer fra hoveddelen.
  2. Den skal åbne for nye perspektiver på emnet, så læseren får mulighed for at reflektere videre selv.

Når du runder artiklen af i afslutningen, skal du give læseren et overblik over dine mest centrale pointer i artiklens hoveddel. Du kan skrive, om dine undersøgelser og refleksioner har nuanceret dit syn på emnet.

Det er vigtig…

...

Skab en cirkelstruktur mellem indledning og afslutning

En god måde at afslutte på, kan være at komme ind på nogle af de ting, som du har med i din indledning. På den måde skaber du en cirkelstruktur, som får din opgave til at virke sammenhængende fra indledning til afslutning. Men det skal selvfølgelig fremgå klart, at du har flyttet …

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind