Public Service kan leveres af mange andre end DR

Her ser vi på de vigtige pointer i Troels Mylenbergs kommentar ”Public service kan leveres af mange andre end DR”. Pointerne følges af ideer til, hvordan du kan bruge teksten til refleksioner i dit essay.…

...

Sammendrag og fakta om tekst 6

Afsender: Troels Mylenberg, ansvarshavende chefredaktør på Fyens Stiftstidende, Århus Stiftstidende og Randers Amtsavis og chefredaktør på Fyns Amts Avis.
Udgivelse og dato: Tidsskriftet Ræson, 2. august 2016
Genre: Kommentar

I kommentaren argumenterer Mylenberg for, at der skal indføres en ny model for fordelingen af midler til public service i Danmark.  I 2015 var der flere journalistiske medarbejdere i DR og det statsejede TV 2 end i alle privatejede medier tilsammen. Ifølge Mylenberg er kerneopgaven i public service at bidrage til den demokratiske samtale og klæde borgerne på til nyhedsstrømmen.

Mylenberg mener, at DR har svigtet sin opgave ved at satse for meget på sociale medier, underholdning og reklamer for sig selv. DR gør det, fordi de mener, at det er den eneste måde at tiltrække hele befolkningen til de seriøse ting som fx nyhederne, skriver Mylenberg. Han er uenig i argumentet og påpeger, at DR også svigter i sin nyhedsformidling. Derfor argument…

...

Skal andre end DR kunne levere public service?

Troels Mylenbergs kommentar er en opfodring til at fordele midler til public service på en anden måde, så andre end DR får mulighed for at lave public service-programmer. ”Pengene skal gå til indhold,” skriver han og uddyber:

Det vil blive en helt ny model – med inspiration fra filmstøtteordningen. Så politikerne stiller krav og sætter rammer, hvorefter et institut uddeler midlerne til dem, der kan og vil levere varen. For public service kan leveres af mange – og af mange andre end DR.

Han mener, at man skal gå væk fra den nuværende ordning, hvor DR opkræver og bruger får langt det meste af licenspengene. I stedet skal politikerne bestemme, hvilke krav, samfundet har til public service- indhold, lægge pengene i et institut og lade mange forskellige medier byde ind på at løse opgaverne. På den måde vil pengene til public service blive fordelt på flere forskellige medier.

Til refleksion og undersøgelse

I dit essay kan du undersøge Mylenbergs fors…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind