Public service-kanalers berettigelse

Her kan du finde hjælp og inspiration til at skrive et essay om public service-kanalers berettigelse. Vi tager udgangspunkt i Kim Andersens kommentar ”Hvad skal vi med public service?” og Troels Mylenbergs kommentar ”Public Service leveres af mange andre end DR”. Her ser vi på interessante pointer og kommer med ideer til, hvordan du kan bruge teksternes synspunkter til at reflektere videre over public service-kanalers berettigelse.  

I notaterne finder du også hjælp til, hvilke generelle overvejelser du kan gøre dig om emnet, og hvordan du kan inddrage andre tekster på en hensigtsmæssig måde.

Opgaven stammer fra dansk skriftlig eksamen på HHX 17. maj 2017. Opgavehjælpen kan naturligvis bruges af alle, uanset hvilken uddannelse du går på.

Opgave 4: Essay om public service-kanalers berettigelse

Skriv et essay, hvor du diskuterer de danske public service-kanalers berettigelse og vurderer deres fremtidsmuligheder. Inddrag synspunkter fra Tekst 5 og Tekst 6 og fra andre tekster, du finder på internettet.

Tekstgrundlag:

Tekst 5: Kim Andersen m.fl.: ”Hvad skal vi med public service?” Kommentar i Berlingske, den 21. september 2015.

Tekst 6: Troels Mylenberg: ”Public Service leveres af mange andre end DR” Kommentar på tidsskriftet Ræsons hjemmeside, den 2. august 2016.

Indgangsvinkler til et essay

I dit essay kan du for eksempel bruge en eller flere af følgende indgangsvinkler:

Hvorfor skal vi have public service?

Du kan vælge at begynde dit essay med at reflektere over begrebet public service. Hvad betyder begrebet? Hvad ønsker et samfund at opnå gennem public service? Hvilke medier leverer public service-indhold i Danmark? Du kan brede begrebet ud og kigge på de forskellige former for public service-indhold, der findes.

Du kan fx undersøge hvilke definitioner, man kan give på public service. Giver definitionerne gode argumenter for at støtte public service-indhold? Hvilke forskelle er der på public service-indhold og kommercielle medier? Du kan så lede videre til spørgsmålet om, hvilken berettigelse danske public service-kanaler har?

Unge og public service

Unge er en meget eftertragtet målgruppe for medierne. For de kommercielle medier er de en købestærk forbrugergruppe, og for public service-kanalerne er de fremtidens mediebrugere. Så der er en stærk kamp om de unges opmærksomhed. Du kan reflektere over, hvordan den kamp kommer til udtryk gennem indholdet i tv, radio og på sociale medier. Hvordan forsøger de at nå de unge? Og er der forskel på, hvordan public service-kanaler som DR og kommercielle medier som fx TV3 og Kanal 5 gør det?

Ved at kigge på nutidens unge og deres medieforbrug, kan du få et godt bud på, hvordan medieforbruget vil se ud i fremtiden. Hvilken betydning vil det have for public service-kanalerne i fremtiden, at unge ser tv og hører musik som streaming, får nyheder på sociale medier og ikke ser traditionelt tv?

Du kan diskutere, om public service-kanalerne er nødt til at flytte deres indhold ud som streaming og på sociale medier for at følge med de unge. Her kan du reflektere over, hvad det vil betyde for indholdet. Vil public service-kanalerne være nødt til at skrue op for underholdning og ned for nyheder og oplysning? Du kan så lede det videre til det andet hovedspørgsmål i essayet om, hvilken fremtid danske public service-kanaler har.

Vejledning til essay i dansk

Hvis du gerne vil have mere hjælp til opgavetypen, har Studienet lavet en vejledning til at skrive essay i dansk. Vejledningen forklarer dig, hvordan du kan bygge essayet op, og hvad du skal huske, når du skriver denne opgavetype.

Essay i Dansk

Her kan du få hjælp til at skrive et essay i Dansk på HHX. Vi ser på, hvordan du kan få inspiration til indholdet, og hvordan du skal forberede og bygge dit essay op. Studienets trin-for-trin-vejledning hjælper dig med alt, hvad du har brug for, når du skal skrive indenfor essaygenren.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Public service-kanalers berettigelse

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.