Case om Er du mors lille dreng?

Dette er studienets besvarelse af TV-2 dokumentaren ”Er du mors lille dreng?” fra 1998. Du kan bruge denne besvarelse som: 

  • Inspiration til, hvordan du kan besvare en case med udgangspunkt i udviklingspsykologien
  • Inspiration til, hvordan du kan besvare en case, der ligner denne om Jørn, Anni og Bjarne
  • Eksempel på, hvordan du kan strukturere en casebesvarelse
  • Eksempel på, hvordan du kan strukturere din eksamen i psykologi, hvis du trækker et spørgsmål om udviklingspsykologien

Når du laver en casebesvarelse, eller hvis du trækker en case til eksamen i psykologi, skal du huske at tænke på, hvad der er pointen med den teori, du bruger til at analysere casen. Generelt er det en god ide, at du efter redegørelsen for casen beskriver de vigtigste dele af den psykologiske retning, du har valgt. Det er vigtigt, at du udvælger de vigtigste dele af den psykologiske tilgang. For eksempel er hele udviklingspsykologien ikke relevant for at forstå casen om Jørn, da vi kun følger ham til han er 4 mdr. gammel. 

Efter at have redegjort for casen og for den relevante del af teorien, skal du bruge teorien til at sige noget om casen. Det er selve hoveddelen af besvarelsen. Det er også en god idé at vælge et par citater fra casen, der viser det psykologiske perspektiv, du har valgt. Til sidst er det vigtigt, at du opsummerer dine pointer i en kort konklusion. På den måde viser du læreren, at du har overblik over teorien og casen.

NB: Her finder du Studienets noter til emnet udviklingspsykologi.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Case om Er du mors lille dreng?

[1]
Bedømmelser
  • 30-03-2023
    Givet af 3.g'er på STX