Case om Heidi

Dette er Studienets besvarelse af ”Case om Heidi”, som findes i Psykologiens Veje af Ole Schultz Larsen. Du kan bruge denne besvarelse af casen om Heidi som:

 • Inspiration til, hvordan du kan besvare en case med udgangspunkt i udviklingspsykologien
 • Inspiration til, hvordan du kan besvare en case, der ligner denne om Heidi
 • Eksempel på, hvordan du kan strukturere en casebesvarelse. Vi anbefaler at du læser Studienets vejledning til Case i Psykologi inden du læser dette eksempel om Heidi.
 • Eksempel på, hvordan du kan strukturere din eksamen i psykologi, hvis du trækker et spørgsmål indenfor udviklingspsykologien. Skal du til eksamen anbefaler vi at du læser Studienets Vejledning til eksamen i Psykologi C eller Psykologi B

Spørgsmål

Kommenter samspillet mellem Heidi og hendes mor med udgangspunkt i Mahlers udviklingsteori. Hvilke fasespecifikke problemer kæmper Heidi med og hvilken betydning får det for hendes udvikling?

Kort om Case om Heidi

Heidi er et barn som de første 2 år af sit liv er udsat for manglende omsorg fra sine forældre. Heidi bliver de første 6 måneder passet fuld tid i vuggestue og da hendes mor bliver indlagt med en depression kommer Heidi på spædbarns institution det næste halve år. Efter dette første år begynder Heidi at bo sammen med moderen igen, men får ingen omsorg fra hende og bliver holdt isoleret fra andre. Heidi udviser som 2-årig store tegn på manglende omsorg da hendes udvikling ikke er alderssvarende. Hun har kun lige lært at gå, kan ikke tale, reagerer ikke på stimuli. Ofte udstøder hun høje lyde eller sidder i et hjørne og ”rokkede frem og tilbage”, hvorfor hun som 2-årig bliver undersøgt psykologisk.

Spørgsmål

Kommenter samspillet mellem Heidi og hendes mor med udgangspunkt i Mahlers udviklingsteori.

Hvilke fasespecifikke problemer kæmper Heidi med og hvilken betydning får det for hendes udvikling?

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Case om Heidi

[3]
Bedømmelser
 • 13-11-2016
  Givet af HF-elev på 2. år
  Ligeså god som Casen om Lena, perfekt aflevering igen :)
 • 21-02-2024
  Givet af 3.g'er på STX
 • 01-12-2014
  Givet af Studerende på 3. år