Eksistenspsykologi

Her kan du se, hvordan man kan lave en casebesvarelse ud fra eksistenspsykologi. Eksemplet handler om casen ”hvorfor ryger Nille?”.

Du kan bruge denne casebesvarelse til følgende:

  • Som inspiration til at skrive din egen casebesvarelse, hvor du skal benytte eksistenspsykologisk teori
  • Som eksempel på, hvordan du generelt kan strukturere en casebesvarelse i psykologi
  • Som inspiration til, hvordan du kan anvende eksistenspsykologi i en analyse.
  • Som inspiration til, hvordan du kan besvare cases, der ligner ”hvorfor ryger Nille?”

Når du skal lave en casebesvarelse ud fra eksistentiel eller humanistisk psykologi, skal du prøve at finde eksempler på valg og fravalg i teksten. Disse er altid forbundet med ansvar, men også med angst. Hvis der er fokus på identitet, kan du bruge den eksistentielle vinkel. Hvis der er fokus på behov og selvrealisering, kan du bruge den humanistiske vinkel. Du kan læse mere om eksistenspsykologi og humanistisk psykologi i Studienets noter til psykologi.

Indledning

Rygning hos unge er stadig et problem i Danmark i dag. Selvom der er sket mange ændringer i, hvor man må ryge, er der stadig en del, der gør det. Hvordan kan man forklare denne adfærd psykologisk?

Hvis der bare var tale om en biologisk afhængighed, burde alle jo skifte til de mindre farlige nikotintyggegummi eller nikotinplastre. Men det gør de ikke. Ifølge eksistenspsykologien kan det forklares ud fra det valg eller ikke-valg, som rygningen står for. På den måde kan man forklare, hvorfor en ung pige ryger.

Redegørelse

Nille på 18 år går i 2.g. Hun arbejder med sin veninde Mia i en café, har en storebror, der læser medicin, og en lillebror, der bor hjemme. Og så ryg...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind