Metode i Psykologi

Her finder du vores kompendium om metode i psykologi. Kompendiet hjælper dig med, at forstå de psykologiske metoder du skal kende, hvis du har Psykologi på C- eller B-niveau.

Kompendiet hjælper dig også med at designe din egen feltundersøgelse. Du får hjælp til alle dele af undersøgelsen, fra du skal formulere dit forskningsspørgsmål, til du skal analysere dine data. Når man udfører en undersøgelse i Psykologi, skal man altid overveje de etiske aspekter ved undersøgelsen. Du får derfor også en oversigt over de etiske overvejelser, du skal huske at gøre dig.

Endelig får du en oversigt over de tre grundlæggende perspektiver i psykologien; det naturvidenskabelige, det humanvidenskabelige og det samfundsvidenskabelige. Vi hjælper dig med at forstå, hvilke slags spørgsmål man stiller, og hvilke metoder man bruger, hvis man har hvert af de tre perspektiver.

Her får du et uddrag fra siden Det psykologiske eksperiment

Eksperimenter i psykologi handler ofte om at se mennesket som et biologisk væsen på linje med andre dyr. Men faktisk bruger socialpsykologien også eksperimenter, og nogle af de mest kendte psykologiske eksperimenter er fra socialpsykologien (Milgrams lydighedsforsøg, Zimbardos fængselseksperiment osv.). Det er altså ikke kun naturvidenskabelig psykologi, der bruger eksperimentet som metode.

Hvis eksperimentet ikke foregår i et laboratorium, kan det foregå som et felteksperiment. Det betyder bare, at det er ude i felten, altså virkeligheden, under så naturlige forhold som muligt. Hvis man ikke selv forsøger at påvirke personer, men ser på en naturlig påvirkning fra omverdenen, kalder man det er naturligt eksperiment.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Metode i Psykologi

[5]
Bedømmelser
  • 06-06-2022
    Givet af 3.g'er på STX
  • 22-02-2022
    Givet af 3.g'er på STX
  • 24-05-2021
    Givet af HFe-elev på 2. år
  • 06-05-2021