Opgaver til Bioteknologi

Her kan du få hjælp til at løse opgaver om proteiner i Bioteknologi. Opgavehjælpen er baseret på de opgaver om proteiner, der normalt optræder i de skriftlige eksamenssæt.

Hvad indebærer opgaver om proteiner?

Almindelige eksamensopgaver om proteiner indebærer f.eks., at du skal:

  • beskrive et protein på de fire strukturniveauer ud fra en tegning af proteinet. Læs om proteiners fire strukturniveauer.
  • analysere et proteins kemiske egenskaber, f.eks. ved at se på, hvilke egenskaber nogle R-grupper har, eller hvordan R-grupperne interagerer med hinanden gennem intermolekylære bindinger. Læs om proteiners kemiske egenskaber.
  • forklare et bestemt proteins funktion, f.eks. hvordan et enzym binder til sit substrat og omdanner substratet til produkt.
  • forklare, hvordan en mutation ændrer et protein ift. opbygning og/eller funktion. Denne opgavetype dækker vi for sig selv i vores kompendium om mutationer.

En konkret eksamensopgave indebærer ofte en variation over et af punkterne på listen eller en kombination af flere af punkterne. Eksemplerne herunder viser, hvordan opgaver med proteiner kan se ud i praksis.

Eksamenslignende eksempler

Her kan du se eksempler på, hvordan man løser forskellige slags opgaver om proteiner til eksamen i Bioteknologi. Vi gennemgår også, hvordan du kan finde frem til hver enkelt løsning.

Eksempel 1

Figuren herunder viser proteinet prefoldins opbygning.

Kilde: http://www.ebi.ac.uk

Beskriv proteinets struktur.

Fremgangsmåde
 

Kun brugere med et Studienet medlemskab kan se dette indhold. Køb adgang.

Besvarelse
 

Kun brugere med et Studienet medlemskab kan se dette indhold. Køb adgang.

Eksempel 2

Kogalskab skyldes, at et protein ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind