Eftersøgningen

Denne analysehjælp er lavet til dig, der vil arbejde med novellen ”Eftersøgningen”. Teksten er skrevet af Peter Seeberg og udgivet i novellesamlingen Eftersøgninger og andre noveller i 1962. Analysehjælpen indeholder vores analyse og fortolkning af novellen, men det er meningen, at du selv skal træne den analytiske proces. Det gør du bl.a., når du vurderer hvilke punkter i vores analysehjælp, der er relevante for din egen analyse.

Novellen ”Eftersøgningen” handler om to mænds søgen efter en kvinde. Bedrageren Half beder avissælgeren Boole om hjælp til at finde en sygeplejerske, som han for mange år siden talte med efter en bilulykke. De møder en række mennesker i deres søgen efter sygeplejersken, og de fleste leder dem videre til en ny person. Novellen slutter med, at Half fortæller, at hele historien om sygeplejersken og bilulykken er en løgn. Boole fortsætter dog eftersøgningen.

På næste side har vi lavet et længere og mere detaljeret resume af novellens handling. Du finder derefter en side med ordforklaringer til svære ord samt en side med baggrundsinformation om perioden og forfatteren, som du kan bruge til at forstå novellen bedre.

Analysen af ”Eftersøgningen” er det centrale i vores analysehjælp. Vi præsenterer først en række analysespørgsmål, og derefter gennemgår vi grundigt svarene på spørgsmålene. Vi når på den måde omkring alle de punkter, der typisk indgår i en analysemodel.

Efter analysen finder du en side med fortolkning, budskab og tema, og til sidst finder du en perspektivering til den litteraturhistoriske periode modernismen.

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Eftersøgningen

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt.