Sådan bruger du denne study guide

I gang med denne study guide

Denne study guide giver dig hjælp til alle dele af dit arbejde med tekstmaterialet. Du kan enten læse guiden fra start til slut, eller du kan ved hjælp af indholdsfortegnelsen udvælge det, du har mest brug for hjælp til. Du får selvfølgelig mest ud af at læse hele guiden, men du kan også sagtens forberede dig på udvalgte dele, hvis du kun har begrænset tid.

På de fleste sider finder du øverst en indholdsfortegnelse, som hjælper dig med at give et overblik over siden. Det betyder, at du kan finde frem til de pointer, du har brug for, uden at læse det hele. På den måde kan vores study guide bruges som opslagsværk.

Vi har specialiseret os i at arbejde engelskfagligt med tekster, så det er forståeligt, hvis dine egne pointer ikke kan komme op på samme niveau. Det er også fint, hvis du vælger nogle lidt andre pointer, end vi har fokuseret på. Vi har valgt at lægge fokus på de elementer i materialet, som typisk vil være mest relevante i forhold til dit tekstarbejde i undervisningen eller til eksamen. Så denne study guide er ikke den endegyldige sandhed om alt i tekstmaterialet, men vores bud på en god forståelse af dets vigtigste indhold.

Derfor skriver vi vores study guides på engelsk

Vi har valgt at skrive vores study guides på engelsk, fordi vi mener, at det samlet set giver dig den bedste hjælp til at arbejde med tekstmaterialet. Uanset om du skal arbejde med tekstmaterialet i undervisningen, bruge det i en skriftlig opgave eller op i det til mundtlig eksamen, så har du brug for at kende de gode formuleringer til at tale om tekster og emner på engelsk. Det nytter nemlig ikke noget at kende alle de gode pointer og have en perfekt forståelse af materialet, hvis du ikke samtidig kan formulere din viden på engelsk. 

Så selv om guiden måske bliver lidt sværere at læse på engelsk, så giver den dig altså en langt bedre hjælp i forhold til at øve det fagsprog, som du rent faktisk bliver testet i gennem din undervisning og til eksamen. 

Brug denne study guide til din forberedelse

Du kan bruge denne study guide til mundtlig forberedelse til en lektion og til at få styr på kernestoffet til mundtlig eksamen. Det er en god ide at læse guiden helt eller delvist og evt. tage noter til de pointer, du gerne vil fremhæve til timen eller under din præsentation. Det er vigtigt, at du forstår hver enkelt pointe, så du kan svare på uddybende spørgsmål fra din lærer - og så du forstår tekstmaterialet, hvis samtalen drejer hen på noget andet end det, du har valgt at fokusere på.

Du kan også bruge guiden til at træne dig selv i engelsk. Selvom tekstarbejde kan være svært, kan du sagtens kan lære det, hvis du øver dig. Og når først du får hul på tekstmaterialet, viser det sig ofte at være spændende for dig både at læse og arbejde med.

Brug denne study guide til din skriftlige opgave

Hvis du skal skrive en opgave om tekstmaterialet, kan du bruge denne study guide til at komme godt ind i tekstarbejdet. Du kan uden videre citere fra guiden og henvise til den på samme måde, som du henviser til andre sekundærtekster. Det er relevant, når du skal skrive større opgaver, hvor du inddrager det tekstmateriale, som guiden handler om.

Du kan også sagtens bruge denne study guide uden at henvise til den, samtidig med at du undgår at plagiere. En god måde er at læse de afsnit i guiden, som omhandler det, du har brug for hjælp og inspiration til. Derefter lukker du guiden og skriver din egen tekst. På den måde undgår du at kopiere, og du kan formulere din tekst med dine egne ord med inspiration fra denne study guide. Hvis du går i stå i opgaveskrivningen, kan du åbne guiden igen og finde den hjælp, du har behov for.

Din skriftlige opgave skal ikke opbygges som denne study guide, da den i stedet skal leve op til genrekravene for den type opgave, du skriver, fx analytical essay. 

Der er altså nogle forskelle på en study guide og en opgave, som det er vigtigt at være opmærksom på. De fleste pointer skal fx ikke forklares lige så grundigt i en opgave, som de gøres her. Du kan heller ikke medtage alle pointer i en opgave. I stedet skal du vælge de mest relevante punkter at fokusere på og måske endda helt fravælge nogle.

Du kan få hjælp til de skriftlige opgavegenrer i vores vejledninger:

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.

Vejledning til argumentative essay

Få hjælp til at skrive et argumentative essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Denne vejledning er specifikt designet til at hjælpe dig med den genre, som hedder argumentative essay (eller bare essay). Du vil altid møde denne genre på HTX B, HTX A og EUX B, og den kan også dukke op på HHX A.

Vejledning til manuscript for speech

Få hjælp til at skrive et manuscript for speech i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Denne guide er specifikt designet til at hjælpe dig med den genre, som hedder manuscript for speech. Du vil altid møde denne genre til skriftlig eksamen i Engelsk A på HTX, og den kan også dukke op på HHX.

Skrivehandlinger i Engelsk

I denne vejledning kan du få hjælp til at forstå og anvende de forskellige skrivehandlinger, som du kan møde i forbindelse med engelskfaget (eller i større skriftlige opgaver, hvor faget indgår).