Delprøve 2

Til denne delprøve skal du skrive et læserbrev eller en blog på spansk om Isaac og Hugos familie fra Tekst A. I dit læserbrev/blogindlæg skal du skrive om Isaac og Hugos familietype og relatere det til både homoseksuelles vilkår i Spanien, men også andre steder i verden. Du skal skrive indlægget til et ungdomsmagasin. Du skal inddrage Tekst A fra delprøve 1, og mindst én af teksterne B, C og D. Her gennemgår vi alle teksterne for dig og giver forslag og hjælp til, hvordan du kan inddrage dem i din egen artikel. Når du skriver dit læserbrev, skal du huske at du i dette tilfælde skriver som en læser af en avis eller indehaver af en blog, hvor du skal udtrykke en personlig holdning til et vigtigt samfundsproblem. I dette tilfælde er det homoseksuelle pars rettigheder.

På næste side gennemgår vi alle teksterne for dig og giver forslag og hjælp til, hvordan du kan inddrage dem i din egen artikel.

Uddrag fra gennemgang af teksterne

Tekst D (billeder)

Billede 1: Det første billede er en slags plakat der viser resultaterne af en undersøgelse udført af en hjemmeside ved navn Livra.com, der udfører forskellige undersøgelser og spørgeskemaer. Plakaten er en sammenfatning af en undersøgelse ved navn ’¿Qué piensan los latinoamericanos sobre la diversidad?’ (hvad synes folk i Latinamerika om diveristet?). Undersøgelsen kiggede blandt andet på hvad forskellige latinamerikanske lande syntes om ægteskab mellem to personer af samme køn og hvad de syntes om, at homoseksuelle par adopterer børn. Generelt er det tydeligt, at konservatismen mht. forskellige familieformer hærger i Latinamerika, da undersøgelsen bl.a. rapporterer, at kun 32% af det spurgte var tilhængere af ægteskab mellem to af samme køn. 

Billede 2: Dette billede skal højst sandsynligt forestille at være taget til en Pride parade. I baggrunden ser vi en masse forskellige mennesker, der alle ser glade ud. Nogle af dem har regnbueflag, bannere og skilte. I forgrunden og placeret midt i billedet ser vi to mænd der ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind