Genre

”Paa Memphis Station” er et episk-lyrisk digt

Det mest åbenlyse genretræk ved ”Paa Memphis Station” er, at det er skrevet på strofer og vers. Det viser os helt indledende, at der er tale om et digt. Der er også en del bogstavrim, billedsprog, gentagelser og en fornemmelse af en form for rytme. Alt dette er kendetegn ved et digt. Herudover kan vi indsnævre genren endnu mere og sige, at ”Paa Memphis Station” er et episk-lyrisk digt.

Episk-lyriske digte har både episke og lyriske træk. I et episk digt fortælles der en historie, og her er det handlingen og fortællingen, der i centrum – episk betyder nemlig fortællende.

I et lyrisk digt fortælles der ikke en sammenhængende historie. I stedet er det sanseindtryk, tanker, følelser, situationer eller stemninger, der er i centrum. Det lyriske digt er bl.a. kendetegnet ved, at det ofte har indre synsvinkel og ’fortælles’ af et lyrisk jeg. Sproget i det lyriske digt er typisk præget af billedsprog, gentagelser, rim og usædvanlige sammensætninger af ord.

Et episk-lyrisk digt fortæller altså en historie ligesom et episk digt, men det fortæller historien på en lyrisk måde, dvs. ved hjælp af lyrikkens virkemidler som fx billedsprog, rim og stemningsmættede beskrivelser. D...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind