Forstå opgaveformuleringen og find dit fokus

Nærlæs opgaveformuleringen

Når du har forstået opgaveformuleringen til opgaven om overgangen fra barn til voksen, har du taget et vigtigt skridt på vejen til at skrive en god analyserende artikel. Først trin er altså at nærlæse opgaveformuleringen. Vi har fremhævet vigtige informationer, du særligt skal lægge mærke til. Formuleringen ser sådan ud:

Analyserende artikel om overgangen fra barn til voksen

Skriv en analyserende artikel, hvor du undersøger  litteratur, der tematiserer overgangen fra barn til voksen. I din artikel skal du analysere og fortolke novellen "Far og jeg" (tekst 2) og på baggrund heraf perspektivere til andre eksempler på litteratur, der tematiserer overgang en fra barn til voksen. I din undersøgelse skal du anvende relevante tekstnedslag og særligt fokusere på:

  • At analysere og fortolke novellens komposition og sprog samt fremstillingen af drengens forhold til sin far.
  • At perspektivere tekstens fremstilling af drengens udvikling til andre eksempler på litteratur, der belyser den ofte svære overgang fra barn til voksen.
  • At formidle din tekstforståelse klart for din læser med en fokuseret indledning og en nuanceret afslutning.

Sådan læser du kravene i opgaveformuleringen

I første afsnit af opgaveformuleringen får du emnet for den analyserende artikel, nemlig “litteratur, der tematiserer overgangen fra barn til voksen". Samtidigt får du at vide, hvad din undersøgelse skal gå ud på, nemlig at analysere novellen “Far og jeg”. Du kan også se, at du skal fokusere på emnet i din perspektivering.

Dermed lægger emnet et stærkt fokus, som du kan tage udgangspunkt i, når du læser teksten. Sagt med andre ord, skal vi læse teksten med det for...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind