Diskussion

Det er oplagt at besvare disse spørgsmål i diskussionsafsnittet:

  • Hvordan ændrede cellerne/grøntsagerne form og farve?
  • Hvordan kan ændringerne forklares med, at der sker osmose eller diffusion?
  • Stemmer ændringerne overens med dine hypoteser?

Eksempel

Kartoffel

Kartoffelstykket i 0,9 % NaCl-opløsning ændrer ikke farve, størrelse eller hårdhed igennem forsøget. Det skyldes, at kartoffelcellernes naturlige saltindhold er 0,9 %. Vand trænger derfor hverken ind i cellerne eller ud af cellerne ved osmose i dette bægerglas.

Kartoffelstykket i destilleret vand er blevet større, lysere og hårdere. Vandet inde i kartoffelcellerne har her ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind