Den amerikanske revolution

Hvad er Den amerikanske revolution?

Den amerikanske revolution varede fra 1776-1783 og ændrede det politiske system, idet de 13 nordamerikanske stater blev samlet under Amerikas Forenede Stater (USA), som blev verdens første moderne demokrati. Den amerikanske revolution kaldes også for Den amerikanske uafhængighedskrig.

Årsagerne til Den amerikanske revolution

Den amerikanske revolution opstod, fordi de 13. amerikanske stater ville løsrive sig fra det engelske herredømme. Kolonikrigen havde været dyr for den engelske stat, som nu havde en enorm statsgæld, der skulle betales. Gælden skulle betales ved at beskatte kolonierne i Amerika. 

De stigende britiske skatter kom imidlertid til at spille en afgørende rolle for udbredelsen af koloniale protester mod regeringen i Storbritannien. De koloniale protester talte for liberale rettigheder og idealer. Kolonisterne havde i flere generationer levet adskilt fra moderlandet England og havde ikke længere et tæt tilhørsforhold til den britiske stat. De havde heller ikke længere brug for britisk beskyttelse mod hverken indianere og franskmænd på det nordamerikanske kontinent, og de ville nu klare sig selv. 

Fordi kolonisterne ikke længere følte sig som en del af England, og fordi kolonisterne ikke havde politisk indflydelse i England, nægtede de at bidrage til den engelske statskasse. “No taxation without representation” (“ingen beskatning uden repræsentation”), lyder et kendt slogan fra protesterne mod det engelske styre. 

Teselskabet i Boston

Der opstod i 1773 en lokal protestgruppe, som var modstander af den britiske beskatning, “Teselskabet i Boston” (The Boston Teaparty). "Teselskabet" smed den 16. december 1773 en ladning på 342 kasser te i havnen, så briterne ikke kunne få deres varer sejlet til England. Aktionen var en protest mod den engelske skat og mod det britiske handelsmonopol, som bestemte, hvem der måtte sælge og importere teen. De øvrige kolo...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind