Bestem rumfang af omdrejningslegeme om y-aksen

HTX A

Her gennemgår vi, hvordan du kan bestemme rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når et område over x-aksen drejes 360° om y-aksen.…

...

Eksempler på opgaveformuleringer

Vi har understreget de ord, der er karakteristiske for opgaver af denne type:

  • Et glas har samme form som det omdrejningslegeme, der fremkommer, når det grå område på figuren roteres 360° om y-aksen. Bestem rumfanget af glasset.
  • Bestem volumen af omdrejningslegemet om y-aksen.…

...

Område under graf drejes om y-aksen

Her gennemgår vi, hvordan du kan bestemme rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når et område under grafen for en kontinuert, positiv funktion drejes 360° om y-aksen.

Metode

1. Identificér forskriften for funktionen

Som det første skal du identificere forskriften for den funktion, hvis graf afgrænser området, der drejes om y-aksen. Bemærk, at funktionen skal være positiv og kontinuert.

Hvis ikke grafen …

...

Område mellem to grafer drejes om y-aksen

Her gennemgår vi, hvordan du kan bestemme rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når området mellem graferne for to kontinuerte, positive funktioner drejes 360° om y-aksen.

 

Metode

1. Identificér funktionsforskrifterne

Som det første skal du identificere forskrifterne for de to funktioner, hvis grafer afgrænser området, der drejes om y-aksen. Bemærk, at funktionerne skal være kontinuerte og positiv…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind