Beskriv betydningen af konstanterne a og b i en lineær funktion

Opgaver af denne type tager udgangspunkt i en situation fra virkeligheden, der kan beskrives med en lineær funktion. Når du beskriver betydningen af konstanterne a og b i funktionsforskriften, skal du derfor forholde dig til den kontekst, der er beskrevet i opgaven.

Du kan læse mere om betydningen af konstanterne i forskriften for en lineær funktion på siden Lineære funktioner i kompendiet om funktionstyper.…

...

Generel beskrivelse af konstanterne a og b

Konstanten a er hældningskoefficienten, og den beskriver, hvordan funktionsværdien, f(x), afhænger af den uafhængige variabel, x. Når værdien af den uafhængige variabel, x, vokser med én, vokser funktionsvæ…

...

Beskrivelse af konstanterne a og b med udgangspunkt i opgavens kontekst

Når du beskriver betydningen af konstanterne a og b, så skal du inddrage den kontekst, der er beskrevet i opgaven, dvs. at du skal lave en beskrivelse, der knytter sig specifikt til den opgave, du sidder med. Herunder finder du en beskrivelse af hver af de to konstanter, som du kan tage udgangspunkt i, når du laver din besvarelse.

Beskrivelse af a

Tallet a er hældni…

...

Eksempel

De danske musikentusiasters udlån af CD’er kan beskrives med modellen

hvor y er det årlige udlån af CD’er (målt i mio.), og x er antal år efter 2009. Hvad fortæller tallene -0,90 og 32,12 om de danske musikentusiasters udlån af CD’er?

Løsning
 

Kun brugere med et Studienet medlemskab kan læse denne tekst. Køb adgang.

 …

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind