Resumé og baggrundsinformation

Resumé af indledningen til Fru Marie Grubbe

Romanens indledning er én lang præsentation af hovedpersonen Marie Grubbe. Vi får både en grundig beskrivelse af hendes udseende samt et indblik i hendes tanker og følelser. Samtidig præsenteres vi for det fysiske miljø, hun befinder sig i, nemlig en gammel herregårdshave.

Beskrivelsen af Marie Grubbe er bygget op som en zoombevægelse, der begynder helt tæt på hende. Først hører vi om den luft, der strømmer ind i haven. Den er blevet varmet på sin vej over heden og de tørre marker, men er nu kølet i skyggen af havens store lindetræer. Først herefter hører vi, hvordan luften indåndes af friske ”Menneskelæber” og strømmer ind i en ung piges bryst. Det er dermed beskrivelsen af luften og Marie Grubbes indånding af den, der fører os frem til hende.

Fortælleren fokuserer nu på pigens talje, fod og hår, der afslører at hun befinder sig på tærsklen mellem barn og voksen. Vi får også beskrevet hendes påklædning, der virker enkel, men fin og en smule skødesløs, dvs. uordentlig. Fortælleren beskriver desuden pigens legende bevægelser gennem haven og kommer også med korte vurderinger af pigens udseende og velbefindende. Fx står der, at hun ”var nydelig” og ”i Harmoni med alt omkring” sig.

Efter beskrivelsen af Marie Grubbe følger vi hende ind i den såkaldte ”Løvstue”, hvor hun sætter sig og dagdrømmer med lukkede øjne. Der følger nu en lang tankestrøm, som er sat i anførselstegn i teksten. Det er al...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind