Opgave 1-4 | STX Engelsk A | 18. august 2017 (netadgang)

I denne vejledning får du hjælp til at besvare Opgave 1-4 fra skriftlig eksamen på STX Engelsk A d. 18. august 2017. 

Den første opgave er en fejlsætningsopgave. Her skal du både rette fejl i sætningerne og forklare dine rettelser. Hver sætning tester dig i en bestemt del af den engelske grammatik, som vores hints kan hjælpe dig med at få styr på.

Den anden opgave handler om relative pronomener. Du skal selv udvælge en række pronomener fra en tekst, samt forklare hvad de henviser til og hvorfor netop dette pronomen bliver brugt. Vi giver dig forslag til nogle pronomer, som du kan vælge at beskrive, samt hints til at forklare deres brug. 

Den tredje opgave handler om do-omskrivning. Her skal du forklare i hvilke sammenhænge man bruger do-omskrivning, samt i hvilke sammenhænge man ikke bruger det. Vi giver dig hints til din forklaring til hver enkelt af de understregede sætninger. 

Den sidste opgave handler om at beskrive sproget i et brev fra Neil Gaiman publiceret på UNHCR's hjemmeside, med særlig fokus på, hvordan Gaiman gennem sproget skaber en appel til læserne. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik og hjælp til fejlsætninger, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under hver eneste opgave, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse de fire opgaver selv først!

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Opgave 1-4 | STX Engelsk A | 18. august 2017 (netadgang)

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.