Opgave 1-4 | HTX Engelsk B | August 2018 (vejledende opgavesæt)

I denne opgavehjælp får du hjælp til at besvare Opgave 1-4 fra det vejledende opgavesæt til Engelsk B på HTX fra august 2018

Opgave 1 handler om verbernes tider. Du får et antal verballed fra et lydklip, og skal bestemme deres grammatiske tid. Vi giver dig hints til at genkende de forskellige tider.

Opgave 2 handler om adjektiver og adverbier. Du får et kort tekststykke med et antal understregede ord og skal for hvert ord bestemme dets ordklasse – samt ordklassen på det andet ord i teksten, som det beskriver. Vi hjælper dig med alle dele af opgaven, og vi vejleder dig i forskellen på adjektiver og adverbier.

Opgave 3 er en oversættelsesopgave. Du får et kort tekstuddrag om en politisk skandale i England, som skal oversættes fra dansk til engelsk. Vi hjælper med oversættelse af de sværeste ord og giver grammatiske hints til besvarelsen. 

Opgave 4 er en billedopgave. Her skal du både beskrive, hvad der sker på det vedlagte billede, og hvad du tror, der sker bagefter. Samtidig får du instruktioner om at bruge nogle helt bestemte grammatiske tider. Vi giver dig hints til at skrive tiderne korrekt, samt nyttige gloser til din besvarelse.

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under hver eneste opgave, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse de fire opgaver selv først!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

Du kan finde flere generelle råd om Opgave 1-4 på HTX B i vores Vejledning til Delprøve 1.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Opgave 1-4 | HTX Engelsk B | August 2018 (vejledende opgavesæt)

[1]
Bedømmelser
  • 14-04-2021
    Givet af 3.g'er på STX