Opgave 1-4 | HTX Engelsk A | 18. maj 2017

I denne vejledning får du hjælp til at besvare Opgave 1-4 fra skriftlig eksamen i Engelsk A på HTX den 18. maj 2017

Den første opgave er en fejlsætningsopgave, hvor du bliver bedt om at rette fejlen og forklare din rettelse. Under hver enkelt sætning har Studienet givet dig en række hints, der kan hjælpe dig på vej, samt links til uddybende information, når det er relevant.

I den anden opgave skal du skrive en sammenhængende tekst, hvor du skal bruge nogle bestemte ord. Her giver vi dig hints til mulige emner og ting at være opmærksom på, og derudover har vi oversat de mest vanskelige ord og formuleringer for dig.

Den tredje opgave handler om forskellen mellem adjektiver (tillægsord) og adverbier (biord). Her bliver du bedt om at lytte til et videoklip og finde fire ord af hver ordklasse og beskrive, hvad de lægger sig til. Vi giver vi en kort gennemgang af hvordan du spotter et adjektiv eller adverbium, samt generelle råd til lytteøvelser. Hvis du har brug for det, kan du tjekke hvilke adjektiver og adverbier, vi har udvalgt til vores eksempelbesvarelse.

I den fjerde og sidste opgave bliver du testet i, om du kan omdanne sætninger fra aktiv (handleform) til passiv (lideform); fra futurum (fremtid) til imperfektum (præteritum/datid), og fra engelsk til dansk. Her giver vi en række hints til omskrivningen, samt fælder du skal være opmærksom på.

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik og hjælp til fejlsætninger, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs.

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under hver eneste opgave, så du kan tjekke dine svar.

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse de fire opgaver selv først!

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Opgave 1-4 | HTX Engelsk A | 18. maj 2017

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.