Noter til Oldtidskundskab

Her finder du hjælp til Oldtidskundskab C. Få overblik over historiske perioder, filosofi og litteratur samt oldtidens mytologi, kunst og historigrafi med Studienets Oldstidskundskab noter.

Hvad er Oldtidskundskab? Og hvad skal du bruge det til?

Oldtidskundskab handler om den græske oldtid/antikken. I faget er der fokus på den klassiske græske oldtid, som er perioden ca. 500 f.Kr. – 320 f.Kr.

Da denne periode betegnes som helt afgørende for senere europæisk kultur, er det vigtigt at have en grundlæggende viden om oldtiden for at få en forståelse af mange af de værdier, begreber og kunstarter, vi kender i dag. 

For at få et bredt kendskab til antikken lærer du i Oldtidskundskab om begivenheder (for eksempel krige), personer (for eksempel filosoffer), tekster (fra og om denne tid) og monumenter (for eksempel templer, vaser og statuer). 

Studienets noter til Oldtidskundskab hjælper med at få styr på oldtidens historiske perioder, filosofiske retninger og personer og mytologiske forestillinger samt oldtidens litterære genrer. Du finder også noter, der giver overblik over historiografien og hjælper dig til at arbejde med kunst - det vil sige antikkens vaser, skulpturer og arkitektur.

Du kan også lade dig inspirere af de mange elev-noter nedenfor, som alle er udarbejdet indenfor Oldtidskundskab med centrale temaer og emner.