Analysemodel

Sådan bruger du analysemodellen

Denne korte analysemodel er til dig, der ikke ved, hvor du skal begynde din analyse af en novelle. Det er altså en skabelon eller starthjælp, hvis du helt er på bar bund i forhold til at forstå, hvad novellen handler om.

Modellen gennemgår trin for trin de punkter, som stort set altid er relevante at komme ind på i en novelleanalyse. Selv hvis du ikke når frem til en samlet forståelse af novellen til sidst, kommer du stadig omkring nogle af de vigtigste punkter og viser, at du kan analysere. Vil du vide mere om nogle af analysebegreberne eller dykke ned i et bestemt analysepunkt, kan du finde hjælp i resten af vejledningen.

Det kan være, at du undervejs i arbejdet med modellen får en god fornemmelse for, hvad novel…

...

Trin 3: Fortolkning

I din fortolkning skal du samle analysens pointer til en samlet forståelse af, hvad novellen handler om. Du skal altså zoome ud fra teksten og give en mere overordnet og generel beskrivelse af, hvad novellen handler om.

Vores råd er at fokusere på temaet i novellen. Temaet er typisk overordnet og almenmenneskeligt begreb som 'kærlighed', 'fattigdom', 'venskab' eller 'identitet'. 

Måske havde du fra begyndelsen en idé om, hvad temaet var. Nu skal du uddybe, hvad…

...

Skriv opgave om en novelle 

Hvis du skal skrive opgave om en novelle, har vi på vejledninger til at hjælpe dig i gang:

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind