Norsk økonomi

Her er Studienets opgavehjælp til “Norsk økonomi” fra det vejledende opgavesæt 2 til International Økonomi A på HHX fra 2019.

Opgavesættet består af 3 opgaver som alle skal løses. På de følgende sider forklarer vi dig, hvordan vi løser de 3 opgaver.

OBS. Der findes også et eksamenssæt fra 2015 ved navn “Norsk økonomi”. Hvis du leder efter 2015-sættet, så kan du finde det her.

Hvis du har brug for en generel vejledning i de forskellige opgavetyper som du kan støde på til eksamen i IØ, så kan du med fordel læse vores eksamensguide til skriftlig eksamen i International Økonomi A.

Her ser du et uddrag fra opgave 2.2

Hvis man sætter arbejdstiden ned, så vil det medføre, at udbuddet af arbejdskraftstimer bliver mindre. SU-kurven i bilag 7 vil altså rykke til venstre. Det får nogle konsekvenser for den norske økonomi.

Når udbuddet af arbejdskraften falder uden, at efterspørgslen på arbejdskraft falder tilsvarende, så vil det skabe et pres på økonomien. Vi vil sandsynligvis opleve et mindre fald i efterspørgslen, da privatforbruget vil blive mindre, fordi folk tjener færre penge, når de arbejder mindre. Dog vil efterspørgslen fra udlandet være konstant. Samlet set vil der sandsynligvis være behov for at ansætte flere for at imødekomme efterspørgslen. Vi ved fra bilag 5, at der er meget lav arbejdsløshed i Norge, da landet er tæt på BNP maks. Der vil derfor opstå prisstigninger, da folk vil kræve mere i løn. Vi kan også se i bilag 7, at når SU-kurven rykker til venstre, så stiger prisniveauet...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Norsk økonomi

[3]
Bedømmelser
  • 27-01-2021
  • 18-12-2020
    Givet af HHX-elev på 3. år
  • 15-11-2020