Nødvendigheden af digital dannelse

I denne opgavehjælp får du vejledning til at arbejde med din debatterende artikel om ”Nødvendigheden af digital dannelse”, som er opgave 4 i vejledende opgavesæt 2 for Dansk A på HF fra 2018. 

De forskellige tekster i opgavesættet bliver gennemgået, og det bliver kortlagt, hvad de grundlæggende handler om. Derudover får du inspiration til at diskutere emnet på en nuanceret måde og til at vælge en vinkel på den debatterende del.

Opgaveformulering

Skriv en debatterende artikel, hvor du med udgangspunkt i konkrete eksempler undersøger og diskuterer nødvendigheden af digital dannelse og forsøger at overbevise din læser om dine synspunkter. I din artikel skal du inddrage Uden digital dannelse bliver vi generelt dummere (tekst 4a), Vi har svigtet med den digitale opdragelse (tekst 4b) og Nogle gange skal du bare lytte (tekst 4c).

I din undersøgelse skal du særligt fokusere på: 

  • at diskutere nødvendigheden af digital dannelse, idet du inddrager hovedsynspunkter og argumenter fra Uden digital dannelse bliver vi generelt dummere (tekst 4a) og Vi har svigtet med den digitale opdragelse (tekst 4b)
  • at underbygge dine egne argumenter med konkrete eksempler og herunder inddrage Nogle gange skal du bare lytte (tekst 4c )
  • at præsentere emnet gennem en fokuseret indledning og diskussion og forsøge at overbevise din læser gennem en stærk og velgennemtænkt argumentation med en afslutning, der markerer dit synspunkt

Vejledning til debatterende artikel

Hvis du gerne vil have mere hjælp til opgavetypen, har Studienet lavet en vejledning til debatterende artikel. Vejledningen hjælper dig med, hvordan opgavetypen skal skrives og bygges op, og hvad du skal huske at have med. 

Debatterende artikel

Få hjælp til at skrive en debatterende artikel i Dansk. Vi fortæller, hvordan du skal forberede og bygge din artikel op. Med Studienets trin-for-trin vejledning vil du få hjælp i alle faser af arbejdet. Debatterende artikel er en genre, som altid er med i eksamensopgaverne på HF og STX.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Nødvendigheden af digital dannelse

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.