Resumé

Caspar Erics langdigt Nike handler om en mand, der hedder Caspar. I digtets nutid er han 28 år. Han er lige blevet forladt af sin kæreste og er derfor vred og ked af det. Den ulykkelige kærlighed løber som en rød tråd gennem digtet. 

Der ikke ikke rigtig nogen samlet fortælling i Nike. Digtet er snarere et tilbageblik på jegets liv, hvor han fremhæver forskellige episoder og hændelser, der har betydning for hans nuværende tilstand. Vi hører fx om den lykke, han har oplevet sammen med kæresten, men de gode minder overskygges af, at hun har forladt ham i digtets nutid. 

Hele digtet er formuleret som en tanke- eller talestrøm, der er henvendt til den elskede. Han er digtets ”jeg”. Hun er digtets ”du”. Faktisk kan digtet læses som et meget langt brev eller en mail, der slutter med ordene ”knus Caspar / sendt fra min iPad”. 

Men Nike handler også om meget andet end jegets ulykkelige kærlighed. Tidligt i digtet hører vi, at jeget har et handicap, cerebral parese, der påvirker hans evne til at styre muskler og bevægelser. Handicappet er er med til at definere ham som person i andre me...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind