Komposition

Digtet består i det ydre af 2196 korte verslinjer

Den ydre komposition i Caspar Erics Nike er ganske enkel. Digtet er et langdigt, der ikke er inddelt i strofer. Det er sat op over 88 sider med samme antal verslinjer (25) på alle siderne undtagen den første (21). Det giver tilsammen 2196 verslinjer. Det lyder af rigtig meget, men verslinjerne er generelt temmelig korte. Nogle består kun af et enkelt ord. Andre når 'helt' op på otte ord. Det er stadig ikke meget sammenlignet med andre digte. 

Opsætningen giver samlet set digtet et særligt udtryk. Der er ikke langt fra den ene verslinje til den næste. Samtidig bremses læsetempoet en lille smule ved hvert linjeskift. Det giver et læsetempo, der både virker hurtigt og med mange små opbrud. Vi kan nærmest sige, at det er linjebruddene, der fungerer som tekstens tegnsætning. 

Teksten er ikke styret af grammatiske tegn og regler

Et andet påfaldende træk ved digtets ydre opbygning er, at der stort set ikke bruges grammatiske tegn. Der er hverken punktummer eller kommaer, og der er heller ingen tankestreger, spørgsmålstegn eller udråbstegn, som vi ellers ofte finder i digte. Der er enkelte koloner.

Ser vi på selve teksten er der kun brugt store bogstaver i tekstens allerførste ord ”Jeg” og i de mange beteg...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind