Personer

Jesper Nielsen (Jegfortælleren)

Jegfortælleren er hovedpersonen i "NETTO og fakta". Vi ved kun, at han hedder Jesper Nielsen, fordi navnet står på de mange reklamer for forskellige lotterier, der jævnligt lander i hans postkasse. 

Jegfortælleren bor alene i en lille lejlighed i Københavns Nordvest-kvarter, der særligt i 80’erne og 90’erne var kendt som et barskt kvarter med mange sociale problemer. Lejlighederne var billige, men kvarteret var plaget af hærværk, vold og fattigdom.  Det var i høj grad den sociale underklasse, der boede i Nordvest. 

Jegfortælleren er også en del af den sociale underklasse. Han er nemlig arbejdsløs, og det har han været i mere end seks år. Han føler, at arbejdsløsheden har en selvforstærkende effekt – der er ingen, der gider at ansætte én, som ingen andre har gidet at ansætte:

[…] mekanikken er jo i høj grad, at man bliver diskvalificeret af, at der også er andre, der har diskvalificeret én, og der er jo ikke nogen, der vil ansætte et mennesker der næsten uden afbrydelse har været arbejdsløs i over seks år. 

Jegfortælleren er altså præget af håbløshed. Han føler ikke, at der er nogen v...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind