[3]

Nazisme

Her er vores kompendium om nazisme.

Kompendiet gennemgår, hvad der kendetegnede den nazistiske ideologi og politik. Vi gennemgår også, hvordan nazismen voksede frem i Tyskland i mellemkrigstiden, og hvordan nazistpartiet lykkedes med at overtage magten i Tyskland  i 1933 og oprette en nazistisk stat.

Her kan du læse et uddrag af kompendiets gennemgang af den nazistiske ideologi

Nazisternes store fokus på det tyske fællesskab betød, at den nazistiske ideologi i udgangspunktet var ret socialistisk. Økonomisk udvikling skulle primært ske gennem offentlige investeringer, og de fleste borgere skulle være offentligt ansat. Private virksomheder måtte derfor heller ikke blive for store.

Ideologien blev dog mindre socialistisk op gennem 1920'erne, hvor Hitler i højere grad fandt det nødvendigt at kunne samarbejde med Tysklands højrefløj. Hitler gjorde f.eks. officielt op med partiets tidligere modstand imod retten til at eje f.eks. land og virksomheder. Nazistpartiet havde dog fortsat en socialistisk venstrefløj, som især var knyttet til SA-korpset.

Nazismen lagde desuden vægt på, at staten skulle være en velfærdsstat. Velfærdsstaten var ifølge nazisterne vigtig for at opfostre stærke borgere til at indgå i folkefællesskabet. Nazisternes fokus på borgernes velfærd og sikkerhed var med til at...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Nazisme

[3]
Bedømmelser
  • 13-06-2024
    Givet af 3.g'er på STX
  • 17-06-2023
    Givet af 3.g'er på STX
  • 13-06-2023
    Givet af 2.g'er på STX