Resumé og komposition

Resumé

I “Morgen-Vandring” følger vi det lyriske jegs gåtur i naturen. Digtets handling består af digterens oplevelser de forskellige steder på gåturen. I den første strofe er digteren på vej ud i bøgeskoven og kommer forbi en mark. Han forestiller sig i strofe 2-4, hvordan nogle store sten på marken i gamle tider var hjemsted for konger, krigere og en smuk prinsesse.

På marken ser han i strofe 5-6, at der vokser kornblomster frem i blå og røde farver. Han stopper op for at hilse kornblomsterne velkomne og hylde deres skønhed. Kornblomsterne svarer i strofe 7-9, at bonden bestemt ikke er glad for dem. Bonden ser dem som unyttigt ukrudt, han dog kan ryge i sin pibe. 

Det lyriske jeg udtaler i strofe 10-11 sin medfølelse med blomsterne. Som digter kender han også til at blive opfattet som unyttig. Jeget og blomsterne bliver i strofe 12 enige om, at deres store opgave i verden er at hylde Guds skaberværk i en morgensang. 

Ordforklaringer

Oehlenschlägers digt er fra 1805 og indeholder en del ord og vendinger, som kan være vanskelige for en moderne læser. Hvis du har brug for hjælp til ordforklaringer e...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind