Forsvindingsvæsken

Her får du hjælp til at analysere og fortolke digtet “Forsvindingsvæsken”. Digtet kommer fra Morten Søndergaards digtsamling Bier dør sovende, som udkom i 1998. Hjælpen er målrettet mod at skrive en analyserende artikel om naturens kraft i lyrik, men du kan sagtens bruge den, hvis du arbejder med digtet i en anden sammenhæng. 

Først får du et resumé af digtet og ordforklaringer til de mange svære udtryk og ord, der optræder. Hvis du har svært ved at afkode digtets betydning, er det en rigtig god idé at starte her. 

Dernæst får du hjælp til at analysere digtets komposition. Vi ser på den ydre komposition, som er kendetegnet af en moderne form. Dernæst ser vi på den indre komposition, hvor vi går tæt på, hvordan digtet er bygget op af en række associationer.

Så går vi tæt på digtets symboler og hjælper dig med at analysere dem. Vi ser især på det gennemgående symbol, mælkebøtten, men går også ind i digtets brug af mælk, stjerner, videnskab og natur. 

Til sidst får du hjælp til at lave en samlet fortolkning af digtet, hvor vi inddrager analysens pointer. Her ser vi nærmere på digtets fremstilling af naturens kraft og på digtets fascination af mælkebøtten. 

 ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind