Resumé og baggrund

 Resumé af “Klokken” 

Eventyret “Klokken” af H. C. Andersen handler om en gruppe byboers søgen efter en gådefuld klokkeklang, der kommer inde fra skoven. Lyden kan særligt høres om aftenen, men man må lytte godt efter, fordi byens larm af hestevogne og gadesælgere næsten overdøver den. Mange tror, at der må ligge en kirke dybt inde i skoven, og ad flere omgange er der nogle, der forsøger at finde den.

De fleste giver dog hurtigt op. Mange når ikke længere end til nogle piletræer i skovens udkant, hvor en konditor opsætter sin butik. Her ender de med at holde picnic og mener selv, at de rigtig har været ude i den vilde natur.

På et tidspunkt hører selveste kejseren om den mystiske, smukke klokke, og han udlover en fornem stilling som ‘verdens klokker’ til den, der finder klokken. Det får mange byboer til at forsøge sig igen, men kun én mand hævder, at han har fundet forklaringen: Lyden kommer fra en ugle, der slår sit hoved mod et hult træ. Kejseren ansætter ham så som ‘verdens klokker’.

En dag begiver en gruppe unge konfirmander sig ind i skoven for at lede videre efter klokken. Igen falder mange hurtigt fra. Fx vil et par af pigerne hell...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind