Torben og Maria

I denne analysehjælp vil vi hjælpe dig med at forstå Naja Marie Aidts novelle “Torben og Maria” så godt som muligt. Novellen er udgivet i novellesamlingen Bavian i 2006.

På den første side kan du finde et kort resumé af teksten og en lille ordforklaring, så du er sikker på at kunne følge godt med. Derefter finder du et kort afsnit med baggrundsinformation, hvor vi præsenterer dig for de vigtigste ting om Naja Marie Aidts novelle-forfatterskab.

På de efterfølgende sider kan du finde en uddybende analysehjælp til novellen. Vi forsyner dig med arbejdsspørgsmål til teksten, som du både kan bruge til forberedelse af en skriftlig og af en mundtlig præsentation.

Herefter vil vi grundigt gennemgå alle de vigtigste punkter inden for en danskfaglig analyse af teksten.

Afslutningsvist finder du et afsnit om fortolkning, budskab og tema. Til sidst udruster vi dig med en perspektivering, der også fokuserer på, hvordan novellen kan være relevant i dag.

Uddrag

Du får her et kort uddrag af analysehjælpen:

Tema

Novellen viser på realistisk vis, hvordan Marias mors vold mod hende betyder, at hun nu slår Torben, og hvordan Marias voldelige adfærd over for Torben betyder, at han nu også handler voldeligt. Det optegner et stærkt tema om social arv i novellen. Volden fortsætter simpelthen på tværs af generationerne og bliver en ond cirkel, de ikke kan slippe ud af.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Torben og Maria

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.