Kvinden i baren

I denne analysehjælp hjælper vi dig med at forstå og analysere novellen “Kvinden i baren” af Naja Marie Aidt. Du får både resumé, ordforklaringer og baggrundsinformation til teksten. Derefter kommer en analyse, fortolkning og perspektivering.

Novellen er skrevet af Naja Marie Aidt, og den er udgivet i forfatterens egen novellesamling Bavian i 2006.

Novellen handler om en kvinde, som besøger en restaurant i Berlin. Hun er novellens jegfortæller. På restauranten overværer hun tilfældigt et møde mellem en ældre mand og en yngre kvinde. Hun observerer parret, indtil de går. Vi finder efterhånden ud af, at manden er jegfortællerens ægtemand. Hun har altså overværet hans utroskab med en anden kvinde.

Vi hjælper dig så godt som muligt gennem alle analysens dele. I analysehjælpen finder du først et resumé af novellen og en liste med ordforklaringer. Herefter kan du læse lidt baggrundsinformation, som er relevant for at få en god forståelse af novellen.

Selve analysen indeholder først en liste med arbejdsspørgsmål, som du kan bruge som rettesnor, hvis du selv vil øve dig i at analysere. Efter arbejdsspørgsmålene finder du en grundig analyse af alle de punkter, der normalt indgår i en analysemodel. Analysehjælpen indeholder også afsnit om fortolkning, budskab og tema samt perspektivering.

Uddrag

Du får her et kort uddrag af analysehjælpen:

Tema

Temaet for novellen er kærlighed og parforhold, men med et særligt fokus på, når kærligheden bliver til svigt. “Kvinden i baren” er en fortælling om, hvordan ægteskabet med tiden kan visne, og hvordan det faktisk kan ske helt uden, at man lægger mærke til det. Hovedpersonen indser først, at tingene ikke er, som de bør være, i dét øjeblik, hvor hun tager sin mand i at være utro med en fremmed kvinde.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Kvinden i baren

[2]
Bedømmelser
  • 21-02-2022
    Givet af 3.g'er på STX
  • 04-06-2021
    Givet af HHX-elev på 1. år