Bulbjerg

I denne analysehjælp får du hjælp til at forstå novellen ”Bulbjerg”. Du får resumé, ordforklaringer og baggrundsinformation. Du får også en grundig gennemgang af analysen, en fortolkning og perspektivering.

”Bulbjerg” er skrevet af Naja Marie Aidt og udgivet i novellesamlingen Bavian fra 2006.

På den første side kan du finde et resumé af novellen, hvor vi kort forklarer dens overordnede handlingsforløb. Herefter finder du en ordforklaring, hvor vi forklarer alle de svære ord, der er i novellen, så du er sikker på at kunne følge med. Derefter finder du en kort oversigt med baggrundsinformation om Naja Marie Aidt og hendes forfatterskab.

På de efterfølgende sider kan du finde en uddybende analysehjælp til ”Bulbjerg”, hvor vi forsyner dig med arbejdsspørgsmål, som du kan bruge både til mundtlig og skriftlig forberedelse. Herefter gennemgår vi grundigt alle de vigtigste punkter inden for en danskfaglig analyse af teksten. Her kan du finde svar på spørgsmålene.

Afslutningsvist finder du et afsnit om fortolkning, budskab og tema. Til sidst finder du også en perspektivering, der fokuserer på de postmodernistiske træk i ”Bulbjerg”. Vi ser også her på, hvordan novellen kan være relevant i dag.

Uddrag

Du får her et kort uddrag af analysehjælpen:

Tema

Vi analyserer temaet i ”Bulbjerg” til at være et spændingsfelt mellem familiefølelse og utroskab. Fortælleteknikken har stor betydning for fremstillingen af dette tema. Vi får nemlig fortalt hele novellen fra jegfortællerens synspunkt og får dermed kun én side af sagen. Vi kan også sige, at fremstillingen er meget subjektivt vurderende.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Bulbjerg

[2]
Bedømmelser
  • 13-01-2021
    Givet af 3.g'er på STX
  • 17-10-2020
    Givet af Folkeskoleelev i 9. klasse